28 de novembre, 2007

EXPOSICIÓ 2004

L'any 2004 l'Associació de Fils i Amics del Burés, va dedicar la seva exposició anual al mestre Francesc Vila i Ginferrer, en la seva faceta com a pintor. Els visitants van gaudir de l'Exposició on és varen presentar trenta tres quadre pintats a l'oli, a la vegada que van pogué fer qualsevol comentari al mateix autor, que va atendre molt amablement a tots els presents.



FRANCESC VILA I GINFERRER.
Castellbell i el Vilar (El Burés).
19 de febrer de 1922.


El Mestre Francesc Vila és natural de Castellbell i el Vilar, concretament de la colònia Burés, on ha estat el seu lloc de residencia habitual.
El seu nom, ha estat des de sempre relacionat amb el món de la musica. És fill de l'antic mestre fundador, de l'Orfeó La Formiga, Florenci Vila Vilaseca. Les seves inquietuds musicals, el van portar a cursar els primers estudis amb el Mestre Miquel Blanch, de Manresa. Continuà estudiant amb la Srta. Ester Oliveras, de Castellbell i el Vilar i la Srta. Blanca Morera, de Manresa. Cursà estudis superiors en el Conservatori Municipal de Música, de Barcelona. A partir de 1940, si bé el director de la Capella de Música Burés era el mestre Gibert, aquest s'ocupava sobretot de dirigir la Secció Rítmica i Plàstica i en Francesc Vila, com a subdirector, portava la part coral. Fou nomenat nou director de la Capella el dia 11 de març de 1952.
Ha dirigit, a més de la Capella de Música Burés, el Cor "Sant Josep" de Manresa, i el "Cor Montserratí" de Montserrtat. Com a compositor, té una justa i reconeguda fama. Ha fet diverses composicions, ha escrit un elevat nombre de cançons polifòniques, sardanes, arranjaments, etc.

Un altre de les seves grans passions, aquesta menys coneguda és la pintura. Tot i així, amics i veïns de la colònia Burés si n'estem assabentats, d'aquest entusiasme que porta el Mestre Vila dins del cor, pel món dels colors. Qui no a vist al mestre donar vida sobre una tela blanca, a la silueta inconfusible del nostre Castell, a la vella Fassina, o l'altívol turó del Marqués. Al llarg dels anys, la gent de la nostra petita colònia hem pogut gaudir de la seva música, i hem estat espectadors, amb els nostres propis ulls de la seva capacitat creadora, a l'hora de plasmar en els seus quadres, qualsevol raconet del nostre poble.
Per tot això l'Associació de Fills i Amics del Burés, a volgut retre un sincer homenatge, a aquesta part més desconeguda del mestre, oferint per a tothom una mostra d'olis del pintor, Francesc Vila.