02 de juliol, 2008

REVETLLA DE SANT PERE AMB FIDEUADA

El dia 28 de Juny, un grup de veïns de l'Associació de Fills i Amics del Burés, es varen reunir a la plaça per celebrar la Revetlla de Sant Pere, amb una exquisita fideuada. A la vegada, també varen pogué felicitar a tots els Peres que varen assistir al sopar; Pere Prat, Pere Junyent, Pere Masats (pare) i Pere Masats (fill); com es normal en aquestes ocasions, a tots ells els va tocar pagar el sopar.

Fa pocs dies l'Associació a adquirit una gran paellera, ideal per aquests tipus d'àpats; dita paellera esta a la disposició de qualsevol membre de l'Associació

Els diferents passos de la fideuada.

La fideuada és un plat típic mariner de la Comunitat Valenciana, similar a la paella quant als seus ingredients i manera d'elaboració, substituint l'arròs per la pasta o fideus i que només es fa de peix i mariscs. Igual que la paella, es fa en el recipient també anomenat paella o paellera, és a dir en paella ampla i plana, encara que se citen altres variants tradicionals fetes en cassola. La zona de Gandia (València) és l'originària del plat. La llegenda atribuïx la fideuà a uns pescadors del Grau de Gandia (districte costaner de Gandia on es troba el port) que, pescant en alta mar, volien fer una paella, però no disposaven d'arròs, i ho van haver de fer amb el que tenien a mà, fideus i peix

Per fer una bona fideuada, cal un bon cuiner

La pellera i els fideus, sempre van estar ben custodiats

A mida que anava passant l'estona , varen pogué veurà tos els passos a seguir per fer una fideuada

Una vegada al punt, es l'hora de repartir

Amb la taula preparada, solament calia esperar l'arribada dels fideus

Detall de la taula sota els til·lers de la plaça