El dia 28 de Juny, un grup de veïns de l'Associació de Fills i Amics del Burés, es varen reunir a la plaça per celebrar la Revetlla de Sant Pere, amb una exquisita fideuada. A la vegada, també varen pogué felicitar a tots els Peres que varen assistir al sopar; Pere Prat, Pere Junyent, Pere Masats (pare) i Pere Masats (fill); com es normal en aquestes ocasions, a tots ells els va tocar pagar el sopar.

Els diferents passos de la fideuada.
La fideuada és un plat típic mariner de la Comunitat Valenciana, similar a la paella quant als seus ingredients i manera d'elaboració, substituint l'arròs per la pasta o fideus i que només es fa de peix i mariscs. Igual que la paella, es fa en el recipient també anomenat paella o paellera, és a dir en paella ampla i plana, encara que se citen altres variants tradicionals fetes en cassola. La zona de Gandia (València) és l'originària del plat. La llegenda atribuïx la fideuà a uns pescadors del Grau de Gandia (districte costaner de Gandia on es troba el port) que, pescant en alta mar, volien fer una paella, però no disposaven d'arròs, i ho van haver de fer amb el que tenien a mà, fideus i peix










Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada