31 de juliol, 2007

UNA PLAÇA SENSE NOM

Tothom la coneix com la Plaça Petita o fins i tot la Plaça de Baix, per alguns ni tan sols té categoria de plaça i en part es lògic perquè la Plaça Lluís Companys li pren tot el protagonisme; la plaça gran és un lloc de lleure on si duen a terme tots els actes festius del barri, els veïns i passant les estones sota les ombre dels arbres i la quitxalla, té un ampli espai per corre; mentre tot això passa a la plaça gran, l'altre plaça passa desapercebuda, tot i que compleix amb un servei prou important avui dia, com es l’aparcament de cotxes. Aquesta plaça en els últims mesos a tingut un canvi radical, a passat a canviar uns pisos deshabitats i ruïnosos, a compta amb uns habitatges per estrenar i a tenir nous llogaters, d'un terra polsos i amb sots, ara té un paviment nou; per últim, des de fa pocs dies disposa d'una zona enjardinada neta de maleses i amb arbres nous. Ara podem dir que desprès d'aquest canvi tant sobtat, la nostre plaça annexa ja té personalitat pròpia, per això no estaria de més que amb aquest canvi d'imatge, la nostre plaça menor disposes d'un nom, el qual la diferencies de la seva germana gran.

Any 2005



L'Enderroc



Any 2007




4 comentaris:

Anònim ha dit...

aixo si k es un canvii mare meva!! ja li tokava k aixoo feiaa penaa!! jejej bueno ara ens falta la markesina per el autocar!! jejeje

Anònim ha dit...

Per la vostra informació, la plaça te nom oficial. Sóc propietari d'un dels pisos nous i a l'escriptura hi figura el nom: "Plaça Petita del Burés". El que si que caldria es que tingués una placa amb el nom, com la resta de carrers i places del poble. I amb lo de la marquesina hi estic totalment d'acord!!!

Fills i Amics del Burés, Esgarrapacrestes, Sensepixels ha dit...

Que és la Plaça Petita, ja és ben conegut per tothom, se l'anomena així precisament perquè no té cap nom, fen referència a que antigament la Plaça Lluís Companys era la plaça gran i aquesta, esta clar tenia que ser la petita. A les escriptures hi posant aquest nom perquè alguna cosa i tenien que posar. Durant molts anys la plaça gran va ser la plaça del Burés, fins i tot la plaça Petita va deixar de tenir categoria de plaça,ja que era un aparcament d'Insustries Burés; amb el temps la plaça Burés va passar a ser plaça Lluís Companys i ara fins i tot pot presumir de monument.

Anònim ha dit...

de tant en tant potser s'hauria de tancar i prohibir-hi aparcar durant unes hores i fer una bona neteja que està pobreta... Ah! I els veïns que aparquin bé que cada dia em veig negre per treure el cotxe d'allà ja que tinc cotxes per totes les bandes.

Enhorabona pel blog.