04 d’octubre, 2008

HISTÒRIES I CONTES DEL BARRI

Com podreu veurà aquest humil blog es poc actiu pel que fa a temes de política, no es que sigui una norma, pro aquestes coses han de ser tractades en altres llocs i per les persones adequades. Tot i així farem un petit incís, a raó d'uns escrits que han sortit a la llum aquest mes de setembre en la revista local El Brogit, i des d'on es fa referència al nostre barri.
L'Associació de Fills i Amics del Burés no vol entrar a valorar dits escrits, mes ben dit no cal donar-los valor, ja que estan suficientment clars, per treure una cosa positiva i constructiva, simplement creiem que són producte d'una rabieta, enveja o alguna cosa per l'estil; sense posar-nos a critica en excessiu dits escrits, reivindicarem algunes de les coses que s'exposant i que nombren directament al nostre entorn.
Algunes persones encara tenen el pensament posat en l'edat quaternària, i no s'han adonat que el Burés es Castellbell i el Vilar, al igual que, la Bauma, el Vilar, Sant Cristòfol o la Riereta; si en alguns d'aquests punts del nostre municipi si fan coses, podríem pensar que es per que i fan falta.
Des de la desaparició d'Indústries Burés a l'any 1991, on l'empresari fins aquest moment avia monopolitzat tot l'entorn, el nostre barri avia quedat una mica en l'oblit. La Diputació va tarda vint anys en restaurar la barana del Pont Nou, un parell d'edificis abandonats, places tancades i unes zones enjardinades deplorables, eren la imatge diària del nostre barri. Avui dia les coses van canviant, algunes obres començades pel govern anterior i acabades per l'actual, des d'on també han sortit noves idees, han fet que l'aspecte del Burés estigui bastant renovat, fet per el qual tots els residents ens sentim molt agraïts. El Burés i la Bauma són les portes d'entrada al nostre municipi, al igual que al entrar en una casa, el rebedor ens donara una idea del que podem trobar en la resta de l'habitacle, si l'entrada esta bruta la resta ja es imaginable.
Pel fet de que els actuals mandataris municipals, siguin veïns del Burés i membres de l'Associació de Fills i Amics, no ens fa suposar de cap manera, que els demès residents tinguem un privilegi sobre la resta del municipi, simplement creiem que s'està fent el que calia, esta clar que cada persona enfocara las seves necessitats des de la perspectiva que més li convingui.
I per últim i fent referència als escrits abans esmentats, una de les coses més qüestionables i faltades d'ètica, es xerra més del comte, i mostra un alt grau d'enveja, sense tindre la valentia de donar la cara, protegint-se darrera d'un vulgar pseudònim; no més que per aquest fet, ja es pot extreure el valor que poden tenir aquests escrits, per la resta de persones.Associació de Fills i Amics del Burés
(Josep Antoni Pallàs i Puig)