24 de juny, 2009

REVETLLA DE SANT JOAN 2009


Ja tornem a estar de Revetlla, a passat un any hi ha tornat la nit màgica al barri Burés, per sort a diferencia de l'any passat hem dit adéu a la terrible sequera, la qual cosa a comportat la tornada a la plaça de la tradicional foguera de Sant Joan. El fum de les fogueres de Sant Joan, diuen que fan patir i desesperar les bruixes. Era costum tirar a la foguera llenya verda, per tal que fes molt de fum i aquest envaís i perfumés la població, per purificar l'aire, a fi de guardar-la de mals esperits, de bruixes i de diables.
A estat una Revetlla emmarcada dins d'un any de gran crisis econòmica, tot i que podem assegurar que durant la festa no s'ha trobat a faltar de res; hem tingut una assistència notable de public, i el cava i les coques han corregut a dojo, també han hagut petards i coets, tot i que hi ha qui diu que és una manera de malgastar els diners, han fet acte de presencia, això si, s'han llençat clandestinament perquè estava prohibit llençar-los, però no pas de comprar-los, segurament el que es pretenia amb aquesta norma era estalviar per l'any que be, però esta vist que el poble no esta per romanços, i el qui més el qui menys, a fet cas omís per pogué gaudir del present.


Els que treballen a l'ombra, i moltes vegades al sol

Els que varen encendre el foc

Els que miraven com s'encenia

Com si fos un gran dimoni fantasmagòric, la foguera va prendre forma

Els que controlaven les flames

Els que gaudiren de la Revetlla

Després de la coca i el cava, un bon repòs

Després del repòs, el millor de tot.......la conversa, la xerinola, l'amistat, la germanor, perquè en conjunt fos una gran Revetlla 2009